Közélet

Izrael eltávolította Greta Thunberget az iskolai tantervből

Izrael eltávolította Greta Thunberget az iskolai tantervből

2023. október 24., kedd
Izrael eltávolította Greta Thunberget az iskolai tantervből

Az izraeli oktatási minisztérium közölte, hogy eltávolít minden utalást Greta Thunberg klímaaktivistára, mivel hétvégén közzé tett egy bejegyzést.

„A Hamász egy terrorszervezet, amely 1400 ártatlan izraeli, köztük gyermekek, nők és idősek meggyilkolásáért felelős, és több mint 200 embert hurcolt el Gázába” –közölte a minisztérium.

Ez az álláspont kizárja, hogy oktatási és erkölcsi példakép legyen, és többé nem jogosult arra, hogy inspirációt szolgáltasson az izraeli diákok számára.”

Ahogy már a korábbi cikkünkben is megírtuk, Greta Thunberg pénteken tett közzé egy posztot Twitter oldalán, ahogy kiáll a palesztinok mellett. Hétvégén azonban több száz izraeli bírálta, sőt még a klímaaktivisták is azt írták nyílt levélben, hogy „megdöbbentek és csalódottak” Greta Gázával kapcsolatos tweetjei és bejegyzései miatt, és hogy „meg kellene néznie a Hamász által elkövetett atrocitásokat”.

A világnak fel kell szólalnia, és azonnali tűzszünetet, igazságosságot és szabadságot kell követelnie a palesztinok és minden érintett civil számára”

- írta a minisztérium.

https://szegedma.hu/2023/10/izrael-ellenesseg-greta-thunberg-kiall-palesztina-mellett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.