Közélet

Egyre agresszívabbak a migránsok, akik már a gyerekeket használják élő pajzsként

Egyre agresszívabbak a migránsok, akik már a gyerekeket használják élő pajzsként

2023. október 20., péntek
Egyre agresszívabbak a migránsok, akik már a gyerekeket használják élő pajzsként

A túloldalon főleg az afgán állampolgárságú bűnszervezetek tagjai között, több olyan személy is van, aki a 2021-es tálib hatalomátvételnél fegyveres szolgálatot teljesített Afganisztán területén.

-hangzik el abban a videóban, amit Magyarország Kormánya töltött fel a hivatalos Facebook oldalára.

A videóban megszólaltatott rendőrök azt is közlik, hogy a migránsok gyerekeket használnak pajzsnak és az elmúlt időben egyre agresszívabb viselkedést tanúsítanak, valamint, hogy fegyverrel jönnek le a határzárhoz, aminek tulajdonképpen az a lényege, hogy a határzár között lévő járőröket megfélemlítsék. Emellett, hogy eltereljék a rendvédelmi szervek figyelmét és egy csoport bejuthasson az ország területére ezalatt.

A rendőrök továbbá azt is kiemelik, hogy az embercsempészek fegyverrel hajtják a migránsokat a kerítésen való átjutásnál.

Sajnos már konkrét példa is volt arra, hogy az élő erőt támadták, és célzott lövést adtak le az irányukba Szerbia területéről. Folyamatosan megjelenik a fizikai határzárnak a megrongálása ez különböző erővágókkal, de akkumlátoros flexet is alkalmaztak már. Hatalmas vágásokat ejtenek a kerítésen, és itt több száz rongálást kell elképzelni, bejárati ajtó méretű lyukakról kell itt, hogy beszélnünk. Szerbia területén jelenleg afgán és marokkói bűnszervezetek uralják a szerb oldalon lévő erdős területeket.

-jelentette ki Balog Gábor megbízott főosztályvezető, KR NNI Nemzetközi Bűnözés elleni főosztály

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.