Közélet

Csapadékos, de frontmentes őszi időjárással indul a hétvége

Csapadékos, de frontmentes őszi időjárással indul a hétvége

2023. október 28., szombat
Csapadékos, de frontmentes őszi időjárással indul a hétvége

Ma változóan felhős idő valószínű általában néhány órás napsütéssel. Főként hazánk déli felén, döntően a nap első felében várható további zápor, néhol zivatar. Estétől a Dunától keletre egyre többfelé párássá válik a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között várható. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali hideg, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. Sokaknál (főleg gyermekeknél) jelentkezhet nátha és köhögés - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.