Közélet

Újabb álhírt cáfoltak: Kisteleken sem lesz akkumulátorgyár

Újabb álhírt cáfoltak: Kisteleken sem lesz akkumulátorgyár

2023. október 27., péntek
Újabb álhírt cáfoltak: Kisteleken sem lesz akkumulátorgyár

Hatalmas zavar alakult ki a balliberális sajtóban a szegedi ipari fejlesztéssel kapcsolatban. Először tényellenőrzés nélkül, futótűzként szaladt végig a hír, hogy Szegedre kínai akkumulátorgyárat és buszgyárat építenek. Gyorsan kiderült mindkét hírről, hogy nincs túl sok köze a valósághoz, Szegeden egyik sem fog épülni.

A valóságalapja, hogy valóban talált a kormány és az önkormányzat a szegedi ipari parkba beruházót, azonban a szerződés még nem köttetett meg, így részleteket nem árulhatnak el. Valószínűleg a BYD építhet elektromos autógyárat Szeged mellett, ezt legalábbis eddig senki sem cáfolta.

A balliberális média ezután sem állt le a konteók gyártásával, ekkor azt vetették fel, hogy Kistelken fog épülni az a bizonyos akkumulátorgyár, majd ezt is terjeszteni kezdték tényellenőrzés nélkül. Az egészet ráadásul kissé Botka László is tetézte, ugyanis azt közölte, Szegeden nem fog épülni akkumulátorgyár, de Kistelekre nem reagált.

Az ügyben Kistelek polgármestere is megszólalt:

Kisteleken nem volt, jelenleg sincs folyamatban és nem is lesz ilyen jellegű beruházás. Tisztelettel kérem a sajtó munkatársait, valamint azon polgárokat, akik a lakosságot félreinformálják, politikai hangulatkeltésnek teszik ki, hogy először győződjenek meg az információ valóságalapjáról, és hiteles tények birtokában tájékoztassák városunk lakóit!

https://szegedma.hu/2023/10/ipari-park-szeged-byd-auto-busz-akkumulator-gyar-botka-szijjarto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.