Közélet

Botka és Mihálik egy országos programot próbálnak szegediként beállítani

Botka és Mihálik egy országos programot próbálnak szegediként beállítani

2023. október 3., kedd
Botka és Mihálik egy országos programot próbálnak szegediként beállítani

Még júniusban számoltunk be arról, hogy „Ingyenes szegedi LED-izzó program” címmel adott ki tájékoztató levelet Botka László, amely a város honlapján is megtalálható. A kezdeményezés remek, csak éppen azon kívül, hogy a babérokat a város aratná le, lényegében semmi más köze nincs hozzá.

Akkor felhívtuk arra is a figyelmet, hiába nevezi „szegedi” kezdeményezésnek és „programunk”-nak Botka László,

A valóság az, hogy egy országos programról van szó, amely költségeit a szentendrei központú CYEB nevű energiakereskedő cég állja.

Az országszerte elérhető programmal kapcsolatban, Meixner István a CYEB kiemelt ügyfélkapcsolatok igazgatója ismertette júliusban, hogy már több mint 1 millió 400 ezer izzót osztottak ki az országban.

Mindezek ellenére, megtévesztő módon Szeged feliratú táskákba rakták az izzókat, amikkel Botka László és Mihálik Edvin is büszkén pózol.

A polgármester közösségi oldalán azért az önfényező írásába elhelyezte, valójában „az izzókat egy energiakereskedő szerezte be, mi pedig a program reklámozását, megvalósítását, az égők szállítását és kiosztását szerveztük meg.”

Mihálik Edvin, a város zöld tanácsnoka kreativitás hiányában egy az egyben kimásolta Botka László bejegyzését, hozzá tette még az izzók kiosztásának időpontját, illetve fokozva a megtévesztő önfényezést, hozzátette, hogy „Szeged a gondoskodó város!”, illetve hogy „együtt építjük Szegedet, a legzöldebb magyar várost.”

Természetesen a Szeged feliratú zacskóval való szelfit sem tudta kihagyni:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.