Közélet

Baráth Lajos egy hatalmas elismerésben részesült

Baráth Lajos egy hatalmas elismerésben részesült

2023. október 30., hétfő
Baráth Lajos egy hatalmas elismerésben részesült

Baráth Lajos kapta idén az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének díját. Az egészségügyi gazdasági szakember vármegyénk minden kórházában volt igazgató, jelenleg az egyetem gazdaságtudományi karán oktat.

Vármegyei szakembert díjazott idén az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete. A Magyarországi Egészségügyi Napokon minden évben egy elismerést adnak át titkos jelölés alapján – ezt 2023-ban Baráth Lajos kapta, aki 45, egészségügyben eltöltött évéből 33 éven keresztül volt igazgató vagy gazdasági vezető kórházakban.

Az 1980-as, 90-es években a hódmezővásárhelyi kórház gazdasági igazgatója volt, 1991 és 2004 között a szegedi II-es kórház gazdasági igazgatója, majd főigazgatója, 2004 és 2011 között pedig a makói kórházat vezette, mely időszak alatt két évig a szentesi kórház igazgatása is az ő feladata volt. Nyugdíjazása óta a SZTE Gazdaságtudományi karán tanít egészségügyi gazdaságtant címzetes egyetemi docensként és a kar mesteroktatójaként.

Ez a díj számomra azt mutatja, hogy még most, pályám vége felé is jó irányban vagyok

– foglalta össze érzéseit Baráth Lajos, aki büszke rá, hogy oktatói tevékenységét is elismerték az egészségügyért tett érdemei mellett, amelyért korábban már megkapta a Batthyány-Strattman-díjat- írta meg a Délmagyar.

A teljes cikket ITT olvashatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.