Közélet

Átvette a felújított színészlakásokat a Szegedi Nemzeti színház főigazgatója

Átvette a felújított színészlakásokat a Szegedi Nemzeti színház főigazgatója

2023. október 19., csütörtök
Átvette a felújított színészlakásokat a Szegedi Nemzeti színház főigazgatója

Négy felújított szolgálati lakást vett át Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója csütörtökön Újszegeden. A Székely sori önkormányzati garzonházban így már összesen 21 színészlakása van a teátrumnak. A lakásokat a kőszínház és a Szegedi Szabadéri Játékok vendégalkotói, rendezők, tervezők, dramaturgok, koreográfusok, színészek, operaénekesek veszik majd igénybe szegedi tartózkodásuk idején.

A korábban felújított lakásokban pedig a művészeti tanács tagjai, illetve azok az állandó társulati tagjaink laknak, akik nem szegedi illetőségűek

-mondta Barnák László.

Hozzátette, hogy 2008-ban ő maga is a Székely soron kezdte szegedi pályafutását, hasonlóan ahhoz a Menczel Andreához, aki jelenleg a Szerelmes Shakespeare romantikus vígjáték Violájaként áll színpadra.

A frissen átvett önkormányzati lakások felújítását az IKV intézte ezúttal is, akik már korábban tíz színészlakás renoválásáért feleltek. Továbbá a főigazgató azt is közölte, hogy további hat lakása van még a teátrumnak az öthalmi részen.

Nagy szükség van ezekre a lakásokra. Most például három próbafolyamat zajlott párhuzamosan: Az eltört korsó, a Szerelmes Shakespeare és a Manon Lescaut próbái. Utóbbi produkcióban négy vendégénekesünk van, Az eltört korsóban két főiskolás, a Szerelmes Shakespeare-ben pedig visszatérő, korábbi társulati tagjaink, Rétfalvi Tamás és Károlyi Krisztián játszanak

-hangsúlyozta a főigazgató.

Via Délmagyar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.