Közélet

A vármegye lakosai közül a legtöbben katolikusnak vallották magukat

A vármegye lakosai közül a legtöbben katolikusnak vallották magukat

2023. október 6., péntek
A vármegye lakosai közül a legtöbben katolikusnak vallották magukat

Csongrád-Csanád vármegye 391 ezer lakosa közül sokan, 164 ezren nem is válaszoltak a vallással kapcsolatos kérdésre a tavaly őszi népszámláláskor. A legtöbben több mint 114 ezren viszont katolikusnak vallották A népszámlálás vallásra vonatkozó, önkéntesen megválaszolható kérdésére a lakosság 60 százaléka válaszolt– közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Amennyiben településtípusonként böngésszük az adatokat elmondható, hogy 52 ezer 393 vallotta magát katolikusnak a szegediek és vásárhelyiek közül. Az egyéb városokban 26 ezer 702, míg a községekben 34 ezer 951 volt a számuk. Közülük vármegyei szinten kicsivel több mint 1900-an görögkatolikusok. Református vallású jóval kevesebb van, a két megyei jogú városban 11 ezer 886, az egyéb városokban 6538, míg a községekben 3410 fő. Az evangélikusok száma az egész vármegyében nem éri el a 3000-ret, közülük csaknem kétezren Szegeden és Vásárhelyen élnek. A válaszadók közül 145 szegedi és vásárhelyi vallotta magát izraelitának, az egyéb városokban 33, községekben pedig mindössze 16 fő. Azok is sokan vannak, akik úgy válaszoltak, hogy nem vallásosak, vármegyei szinten a számuk több mint 134 ezer.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.