Közélet

A Szegedi Tudományegyetemen tart előadást az amerikai kultúrattasé

A Szegedi Tudományegyetemen tart előadást az amerikai kultúrattasé

2023. október 24., kedd
A Szegedi Tudományegyetemen tart előadást az amerikai kultúrattasé

Szerdán Szegedre látogat Shawn Kobb amerikai kultúrattasé a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézetének és az American Corner Szegednek a szervezésében. Az Amerikai diplomata nappal, író éjjel címmel tart egyórás angol nyelvű előadást 14 órától az Egyetem utca 2. szám alatti az Angol-Amerikai Intézetben.

Shawn Kobb bemutatja a diplomata munkáját az érdeklődőknek. Emellett arról is beszél majd, hogy hogyan hódol hódol egyik kedvenc hobbijának, az írásnak, hiszen íróként több misztikus, sci-fi, krimi témájú regényt és rövid történetet publikált már. Az előadást ingyenesen látogatható és meghallgatható.

A kultúrattasé programja itt viszont nem ér véget, hiszen a szegedi programja nem csak az előadást tartalmazza, mivel ugyanezen a napon esedékes az American Corner Szeged filmvetítése is, ahol Steven Spielberg Harmadik Típusú Találkozások című filmje kerül a képernyőre.

A vetítés a Zsigmond Vilmos Filmfesztivállal együttműködve valósul meg, mivel Zsigmond Vilmos ezen a filmen végzett operatőri munkáját Oscar-díjjal jutalmazták 1978-ban. A vetítést követő interaktív beszélgetést is Shawn Kobb vezeti. A vetítés szintén ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Via Délmagyar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.