Közélet

A rendőrség vetített filmet a diákoknak a Belvárosi Moziban

A rendőrség vetített filmet a diákoknak a Belvárosi Moziban

2023. október 11., szerda
A rendőrség vetített filmet a diákoknak a Belvárosi Moziban

A reintegráció volt a témája a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának „Nyomkereső” elnevezésű prevenciós beszélgetéssorozatának Szegeden a Belvárosi Moziban. A rendőrség arról tájékoztatott, hogy száz diáknak vetítették le Hajnal Gergely Szabadító című dokumentumfilmjét.

A többszörös díjnyertes alkotás egy a harmincas éveit taposó férfi börtönből való szabadulását követő éveibe enged betekintést a bűn, a bűnhődés és az újrakezdés tükrében. A programon részt vett 17-20 éves fiatalok a főszereplőnek, Attilának az igaz történetét ismerhették meg, aki több mint hat év börtönt követően Isten kegyelmét megtalálva tudta újra felépíteni az életét.

A dokumentumfilm megtekintése után a közönségben felmerülő kérdéseket a film rendezője, Hajnal Gergely, valamint Lólé Attila, a főszereplő válaszolta meg. A III. Nyomkereső nap egy börtönlátogatással indult a Szegedi Fegyház és Börtönben. A filmvetítést és a közönségtalálkozót pedig Szabó Csilla főhadnagy és Szikszai Katalin pszichológus filmélményt feldolgozó csoportfoglalkozása zárta -írta meg a Délmagyar.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.