Közélet

A rendőri akcióknak köszönhetően vármegyénkben is visszaszorultak az illegális gyorsulási versenyek

A rendőri akcióknak köszönhetően vármegyénkben is visszaszorultak az illegális gyorsulási versenyek

2023. október 4., szerda
A rendőri akcióknak köszönhetően vármegyénkben is visszaszorultak az illegális gyorsulási versenyek

Az információk és bejelentések alapján Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun és Győr-Moson-Sopron vármegyében élők számára jelenti mindez a legnagyobb problémát.

Szegeden már a nyáron tartottak ellenőrzést. A szegedi rendőrök és a Közlekedés Hatóság munkatársai közösen tartottak ellenőrzést a Kereskedő közben. Az intézkedések során az ott parkoló és arra közlekedő autók műszaki állapotát, valamint a sofőrök gépjárművezetésre alkalmas állapotát ellenőrizték. A vizsgálatok során a 31 szemlézett gépjárműből 19-et rendeltek be soron kívüli műszaki vizsgálatra.

Ez olyan szempontból érdekes, és ide kapcsolódó, hogy erre nem sokkal a július 1-jén bekövetkezett Árpád-hídi tragédia után került sor.

A nagyáruházak éjszaka üres parkolóit használták jellemzően a versenyzésre, így a rendőrök egyeztettek a helyszínek tulajdonosaival, és az áruházak nyitottak voltak arra, hogy segítsék ezeknek az illegális találkozóknak a megakadályozását.

Emellett a rendőrök összehangolt akciókban ütöttek rajta az illegális versenyek részvevőin, a társzervek bevonásával zajlott ellenőrzések során milliós nagyságrendben szabtak ki bírságot, számos autó forgalmi engedélyét vették el, vagy kötelezték soron kívüli műszaki vizsgára az autót az engedély nélküli, sokszor veszélyes átalakítások miatt.

A rendőrség a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy a felelőtlen száguldozók ne találjanak olyan új helyszíneket, ahol a rájuk és a közönségükre is veszélyes gyakorlatukat folytathatják. Továbbra is folyamatosan figyelik a versenyek szervezésére használt online felületeket, valamint fokozzák az ellenőrzések számát és gyakoriságát azokon az ismert útszakaszokon, ahol a spontán gyorsulási versenyeket szokták tartani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.