Közélet

A Homokhátságon egyre súlyosabb probléma az illegális bevándorlás

A Homokhátságon egyre súlyosabb probléma az illegális bevándorlás

2023. október 20., péntek
A Homokhátságon egyre súlyosabb probléma az illegális bevándorlás

Azt szeretné Mihálffy Béla és a kormány, hogy

Brüsszel és az Európai Unió szigorítson a schengeni határok védelmén, amivel csökkenthető a migrációs nyomás.

Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője egy ruzsai fórumon beszélt arról, hogy azon dolgozik, hogy a határ mentén szanaszét hagyott roncsautók eltűnjenek.

Ruzsán tartottunk lakossági fórumon, ahol a helyiek osztották meg véleményüket a térséget érintő migrációs nyomás és az embercsempészek okozta problémákkal kapcsolatban-sajnos bőven volt miről beszélni. Ami egyértelmű:

a Homokhátságon élő embereknek csökkent a biztonságérzetük az illegális bevándorlás miatt.

„Dolgozunk azon, hogy az embercsempészek, sok helyen balesetveszélyesen az út szélén hagyott járműveiknek a helyzetét mielőbb megnyugtatóan rendezni tudjuk, mert a helyzet már tarthatatlan”

-mondta az országgyűlési képviselő, amit később közösségi oldalán is megerősített. Mihálffy Béla azt is hozzátette, hogy az illegális bevándorlók után maradt szemétkupacok eltüntetésén is dolgoznak- a politikus, önkéntesesek segítségével az elmúlt évben többször is szemétgyűjtési akciót szervezett a homokhátsági erdőkben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.