Közélet

A fenntartható életmód fontosságára figyelmeztetnek

A fenntartható életmód fontosságára figyelmeztetnek

2023. október 2., hétfő
A fenntartható életmód fontosságára figyelmeztetnek

A nap célja, hogy felhívja az egyetemi dolgozók, diákok és a város polgárainak figyelmét a fenntartható és az egyszerhasználatos csomagolásokat mellőző életmód fontosságára.

Egy átlagos magyar polgár 2021-ben 416 kg szemetet termelt, és ennek mindössze 35 százalékát hasznosították újra vagy komposztálták -emeli ki a közlemény.

A rendezvényen a mindennapi élet számos aspektusát veszik górcső alá a mosástól a bevásárláson át a szeméttől való megszabadulásig. Az SZTE oktatói és fenntarthatósággal foglalkozó munkatársai, hallgatói mellett az eseményen részt vesznek a Szegedi Komposztfutárok és a Csipetke Csomagolásmentes Bolt is, akik a fenntarthatóbb vásárlás és takarítás, valamint a komposztálás témakörébe avatják be az érdeklődőket. A szervezők ügyességi és társasjátékkal, kvízekkel és többfajta kézműves foglalkozással is készülnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.