Közélet

A demográfiai kihívásokról beszélt Novák Katalin Sydneyben

A demográfiai kihívásokról beszélt Novák Katalin Sydneyben

2023. október 25., szerda
A demográfiai kihívásokról beszélt Novák Katalin Sydneyben

A Campion College Australia hallgatóinak tartott előadást a demográfiai kihívásokról és a magyar családbarát intézkedésekről Novák Katalin köztársasági elnök szerdán Sydney-ben.

Novák Katalin kifejtette, hogy a pénzügyi támogatás mellett a gondolkodásban is családbarát fordulatra van szükség. Mint mondta, a magyarokat természetüknél fogva a családközpontúság jellemzi, de Magyarországot is érintik a családelleneségre buzdító törekvések. A köztársasági elnök kiemelte, hogy véleménye szerint a magyar emberek úgy érzik, a gyermekeik ki vannak téve ezeknek a veszélyeknek.

A gyermeknevelés a szülők joga és felelőssége

mutatott rá Novák Katalin, aki szerint a magyarok meg akarják védeni a gyermekeik neveléséhez való jogukat. A köztársasági elnök azt hangsúlyozta, hogy Magyarország Alaptörvénye kimondja azt is, hogy az anya nő, az apa férfi.

Novák Katalin arra biztatta a résztvevőket, hogy ha nem értenek egyet a gyermekvállalással kapcsolatos főáramlattal, merjenek ellenállni. Saját példáját ismertetve is azt üzente, hogy a családalapítás és a munkában való helytállás összeegyeztethető, a nők számára pedig meg kell teremteni a feltételeit annak, hogy együtt választhassák az anyaságot és a karriert.

A köztársasági elnök azt is kiemelte, hogy a demográfiai jégkorszak, amely a társadalmainkat fenyegeti, van olyan jelentős probléma, mint a klímaváltozás. Az államfő emlékeztetett arra is, hogy nemzetközi szövetségeseket gyűjt a demográfiai hanyatlás megállítására, ennek keretében találkozott nemrégiben Elon Muskkal. Közösségi platformon pedig kérdéssorozatot indítottak, amelynek az a célja, hogy jobban megismerjék az emberek véleményét a gyermekvállalásról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.