Közélet

111 éves lett a Vasvári, egész hetes programsorozattal ünnepeltek

111 éves lett a Vasvári, egész hetes programsorozattal ünnepeltek

2023. október 27., péntek
111 éves lett a Vasvári, egész hetes programsorozattal ünnepeltek

A 111 éves Vasvári iskola programsorozattal ünnepelt a héten. Tartottak emléksétát, vetélkedőket és sportprogramokat, pénteken pedig tantermet neveztek el az alapító igazgatóról.

A Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum idén ünnepli fennállásának 111. évfordulóját. Ennek alkalmából projekthetet tartottak az intézményben, különféle vetélkedőkön, versenyeken, kiállításon, sporteseményeken, ismeretterjesztő és prevenciós programokon vehettek részt a diákok. Szerveztek többek között TikTok videóversenyt, sportversenyeket, 111 perces focimeccset, illetve vetélkedőket is művészettörténet, matematika, idegen nyelv, gépírás, tőzsde és informatika témakörökben. Csütörtökön emléksétát is szerveztek az osztályoknak és a volt kollégáknak, tanítványoknak azokra a helyszínekre, ahol az iskola működött az 1912-es alapítás óta.

Az ünnepi hetet záróünnepséggel koronázták meg pénteken. Kádár Blanka intézményvezető beszédében emlékeztetett, az iskola túlélt két világháborút, két forradalmat és több rendszerváltozást. És bár a név tizenkétszer változott, az egykori leányiskolában pedig ma már 60 százalékban fiúk tanulnak, továbbra is Szeged egyik kiemelkedő oktatási intézménye, amely az országos technikumi rangsorban 7. helyen szerepel. Erdélyi Margit, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója, aki korábban az iskola igazgatója is volt, azt kívánta az ünnep alkalmából, hogy az az értékrend, amit itt megteremtettek, illetve az az összefogás és emberség, ami jellemzi az intézményt, maradjon meg továbbra is -írta meg a Délmagyar.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.