Közélet

Vona új pártjának alelnöke a Kutya Párt '22 országgyűlési képviselőjelöltje

Vona új pártjának alelnöke a Kutya Párt '22 országgyűlési képviselőjelöltje

2023. szeptember 14., csütörtök
Vona új pártjának alelnöke a Kutya Párt '22 országgyűlési képviselőjelöltje

Mint arról beszámoltunk, Vona Gábor új pártot alapított. Írásunk óta kiderült kik lettek a 2RK vezetői, szerkesztőségünk utána járt a régiónkhoz mennyire kötődik az újabb ellenzéki párt.

Abban nincs nagy meglepetés, hogy Vona Gábor korábbi pártjából, a Jobbikból is merítkezett. Országos szóvivője Burány Árpád lett, akivel már régóta kapcsolatban áll a pártelnök. 2014-ben békéscsabai képviselőjelölt volt, továbbá a Békés Megyei Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöki tisztségét is évekig betöltötte.

Nagyobb meglepetésre ad okot, Farkas Bence személye, akit Vona Gábor az alelnöki székbe ültetett. Farkas Bence a Kétfarkú Kutya Párt országgyűlési képviselőjeként indult el a 2022-es választáson, Bács-Kiskun 4. számú egyéni körzetében.

Farkas Bence "Micimackó"

A politikus pályafutása gyorsan ívelt fel az MKKP-ban. 2021-ben "lett aktív passzivista a Kutyapártban", a párt oldalán "Farkas Bence Micimackó" névvel tette közzé képviselőjelölti bemutatkozását, az alábbi képpel. Az oldalon mai napig élő linkként szerepel "Bence közösségének" Facebook oldala gomb, ahol lehetne hozzá csatlakozni. Ez az MKKP Kiskunfélegyháza nevű oldalra vezet, ahol a politikus nevére már nem lehet bukkanni. A 2RK, illetve a Nemzeti Választási Iroda által közzétett képek alapján derült ki, valóban ugyanarról az emberről van szó.

A SzegedMA információi alapján a kutyapárti politikus csalódottság miatt lépett ki az MKKP-ból. Arról nincs nyilvánosan elérhető adat, hogy ez mikor történt, ahogy arról sem, hogy mióta részese a Második Reformkornak, esetleg párhuzamosan tevékenykedett-e mindkét helyen. Lapunkhoz érkezett olyan információ, amely szerint az sem kizárható, hogy továbbra is mindkét helyen tevékenykedik, ugyanis

jelen pillanatban is ő kezeli az MKKP Kiskunfélegyháza privát csoportot, amiben az MKKP aktivistáinak helyi akcióit szervezik.

Egy biztos, Kovács Gergely után Vona Gábornál is gyorsan felívelt politikusi karrierje.

"Buliszekérrel" a Pécsi Pride felvonuláson

Nem sokkal a '22-es választás után, 2022. szeptember 15-én "Bence közösségének" oldalán az LMBTQ felvonulást promózták, ahol felvonult a Kutya Párt is, sőt

A legjobb zene garantáltan nálunk fog szólni! A legjobb bulit most is a Kutya Párt csapja a Priden. Keresd a menetben a buliszekerünket!"

- olvasható az MKKP eseményén.

Nem túl meglepő módon, az MKKP Kiskunfélegyháza megpróbált az iskolai LMBTQ-propagandából is viccet csinálni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.