Közélet

Városfelfedező játékkal ünneplik a Turizmus Világnapját Szegeden

Városfelfedező játékkal ünneplik a Turizmus Világnapját Szegeden

2023. szeptember 27., szerda
Városfelfedező játékkal ünneplik a Turizmus Világnapját Szegeden

Az országszerte kilencvennyolc programmal várják a turistákat a turisztikai irodák a Turizmus Világnapján, szerdán.

Szeged idén ingyenes városnéző sétákkal, valamint városfelfedező játékkal szeretné a felhívni a turisták figyelmet. 

A Tourinform iroda kezdeményezéshez csatlakozott a Kövér Béla Bábszínház, a Somogyi-könyvtár, a Móra Ferenc Múzeum, valamint a Szegedi Nemzeti Színház is. Szeptember 27-én és 30-án délután kezdődnek a város legfontosabb és legjelentősebb kulturális színtereit bemutató séták. A résztvevők a Somogyi-könyvtárban, a Móra Ferenc Múzeumban és a Szegedi Nemzeti Színházban informálódhatnak az aktuális programokról. Maguk a séták pedig a Tourinform Iroda elől indulnak.

Mindezek mellet önálló városfelfedező játékra is invitálják a gyerekeket és a játékos kedvű felnőtteket a szervezők. Egy adott útvonalra felfűzött feladatokat kell megoldani egy feladatlap segítségével, amelyhez a Tourinform irodában juthatnak hozzá a játékosok.  A játék befejeztével, a feladatlapot helyesen kitöltők kisebb ajándékot kapnak, ha visszaviszik azt a Széchenyi téri irodába és prezentálják a helyes megfejtéseket. 

Szegeden hétvégéig kínálnak programokat a turisztikai világnaphoz kötődően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.