Közélet

Újabb "nyerő" döntés Szegeden: kiürült a P+R parkoló Újszegeden

Újabb "nyerő" döntés Szegeden: kiürült a P+R parkoló Újszegeden

2023. szeptember 28., csütörtök
Újabb "nyerő" döntés Szegeden: kiürült a P+R parkoló Újszegeden

Július elejétől parkolási díjat kell fizetni a Torontál téri parkolóban, ami az első perctől kezdve komoly felháborodást keltett a szegediekben. Már akkor is hangot adtak ennek, jelezve a körzet momentumos képviselőjének, hogy ez bizony nem jó ötlet. Mihálik Edvin szokás szerint fittyet hány a neki nem tetsző választói igényekre.

Márpedig talán érdemes lenne a zöld tanácsnoknak is szétnéznie a Belvárosi híd környékén.

Olvasónktól kaptuk a képet arról, hogy az iskolakezdés után egy hónappal pang az ürességtől a P+R parkoló a Torontál téren.

„Tök üres. Ma is az, tegnap is az volt és holnap is az lesz.

Eközben a Belvárosi híd rogyásig tele van reggel és délután is, ahol ingyenesen lehet parkolni, ott megtelnek az utcák.

Képtelen vagyok elhinni, hogy ez egy normális megoldás. Ahelyett, hogy még több ingyenes P+R parkolót létesítenének. Mi lesz a következő? Parkosítják a P+R parkolót? Remélem nem ötletet adtam” - írta a képek mellé olvasónk, aki Deszkről jár be Szegedre és évekig használta a parkolót. Hozzátette, hogy a fizetős rendszer bevezetésével egy darab autóval nem lett kevesebb Szegeden, csak éppen más megoldást találnak a parkolásra az autósok.

https://szegedma.hu/2023/07/nem-mindenki-dijazza-a-szegediekre-kirott-ujabb-sarcot

A városvezetés által támogatott képviselői elképzelés azt vonta maga után, hogy az autósok, ha már fizetni kell, akkor a kényelmi szempontokat figyelembe véve inkább a városban fizetnek - mégha drágább is a parkolás. Aki pedig nem akar fizetni, az a távolabbi nem fizetős újszegedi parkolókat vadássza reggel.

Az újszegedieket bosszantja a képviselőjük döntése, amit Botka László is támogatott

„Gratulálok, igazán jó ötlet volt. Eddig csak a hídon volt nehéz áthajtani, de ezt a képviselő úr megoldotta, már az utcából, de olykor a beállóból is alig lehet kihajtani a parkolót vadászó autósoktól. Negyedórával hosszabb lett az út”-írta nekünk egy Bal fasoron lakó olvasónk.

Az autós közlekedés ellen ádáz harcot folytató képviselő a „zöld” és „fenntartható” kifejezések mögé bújva ismét olyan megoldást talált, ami valóban borsot tör az autósok orra alá, azonban megoldást semmilyen formában nem kínál a helyzet megoldására, ráadásul az újszegedieknek is bosszúságot okoz. Ráadásul

a környéken lakók attól félnek, hogy az autósok visszaszorítására rövidesen tovább akarják majd bővíteni az újszegedi fizetős zónákat, tovább sarcolva a szegedieket.

ROSSZUL ÉRTELMEZTE MIHÁLIK EDVIN A VÁLASZTÓK KÉRÉSÉT

A szegedi kormánypárti önkormányzati képviselők folyamatosan jelezték, hogy nem értenek egyet a fizetős parkolók kialakításával. „Az uniós forrásokból épített P+R parkoló látványosan kiürült, pedig annak az volt a szerepe, hogy az autósok tömegközlekedésre váltva folytathassák az utukat a Belvárosba. Hosszú évekig ez egy jól működő rendszer volt, a parkoló telt házas volt, azonban amióta fizetős, az autósok vagy továbbmennek és a hídon túl teszik le az autót, ha már fizetniük kell, vagy távolabb, a lakóövezet ingyenes parkolórészében hagyják az autót. Mihálik Edvin rosszul értelmezte a választók kérését, mert ők nem újabb sarcot, hanem újabb parkolót kértek Újszegedre, de abból egy darab sem valósult meg”-mondta lapunknak Német Ferenc, fideszes önkormányzati képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.