Közélet

Szijjártó Péter: Magyarország nem kér a háborúból, migrációból és genderpropagandából

Szijjártó Péter: Magyarország nem kér a háborúból, migrációból és genderpropagandából

2023. szeptember 21., csütörtök
Szijjártó Péter: Magyarország nem kér a háborúból, migrációból és genderpropagandából

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye alapján a tárcavezető a 2024-ben megtartandó, jövővel foglalkozó csúcstalálkozó előkészítő ülésén vett részt, amelyen a következő évek, évtizedek nemzetközi együttműködésének az alapjait rakják majd le a tervek szerint.

A jelenlegi kihívások közepette világosan kell fogalmazni annak kapcsán, hogy ki milyen jövőt szeretne, márpedig a magyarok nem akarnak háborút, migrációt és agresszív genderpropagandát"

- szögezte le Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtökön New Yorkban.

Tehát most meg kell fogalmazni azt, hogy milyen jövőt szeretnénk. Mi, magyarok azt szeretnénk, hogy legyen béke, legyen biztonság és segítsük a családokat"

- jelentette ki Magyarország külügyminisztere.

Szijjártó Péter az ukrajnai háborúról úgy vélekedett, hogy Európának és az Egyesült Államoknak végre be kéne látnia azt, amit a világ nagy része már belátott, hogy a rendezést kizárólag a tárgyalások hozhatják el, nem a harcok.

Aki fegyvereket szállít, az bizony felelőssé válik emberéletek kioltása tekintetében, hiszen minél több fegyver van egy háborúban, annál több embert fognak megölni, annál hosszabb lesz a háború és annál nagyobb lesz az eszkaláció kockázata"

- figyelmeztetett.

Ezt követően az illegális bevándorlást is érintette

"Mi védjük a déli határunkat, a nyomás egyre növekszik. Nem akarunk migrációt a következő években, és nem akarunk olyan globális politikát sem, amely inspirálja a migrációs folyamatokat"

- mondta a külügyminiszter.

Végezetül pedig leszögezte, hogy Magyarország ragaszkodik a hagyományos családmodellhez.

Ezért az agresszív genderpropagandát is visszautasítjuk, és szeretnénk azt látni, hogy a nemzetközi politikában sem diszkriminálják azokat, akik a konzervatív, hagyományos családokra épülő életmodell mellett törnek lándzsát"

- fűzte hozzá.

A miniszter később a Civilizációk Szövetsége nevű csoport ülésén is fel fog szólalni. Ennek kapcsán arról tájékoztatott, hogy rendkívül erősek ma a világ ismételt blokkosodásának irányába mutató folyamatok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.