Közélet

Szegedi cukrászmesterek kerültek döntőbe a Budapest Tortája versenyen

Szegedi cukrászmesterek kerültek döntőbe a Budapest Tortája versenyen

2023. szeptember 8., péntek
Szegedi cukrászmesterek kerültek döntőbe a Budapest Tortája versenyen

A REÖK Kézműves Cukrászda és a Delimo Cukrászda közös alkotása, Csongrád-Csanád vármegyéből egyedüliként került be a Budapest Tortája verseny döntőjébe.

A versenyt annak apropóján hirdette meg Budapest önkormányzata, hogy indén ünneplik Pest, Buda és Óbuda egyesülésének 150. évfordulóját, amelyre olyan ünnepi tortát szeretnének, amely „alapanyagaiban a múltat, megjelenésébe a jelent képviseli”.

Novák Ádám és Haller Dovalovszki Barbara cukrászmesterek a "Rózsadomb" nevű finomsággal neveztek be és mint a napokban kiderült, az 5 döntős közé jutottak!

A Rádió88 tájékoztatása szerint a Rózsadomb nevű finomság fő alapanyaga a pisztácia, mely megjelenik a tortában többféle formákban. A pisztácia domináns ízét az eper és a rózsa teszi harmonikusabbá a tortában, az eperzselé réteget pedig illatos rózsavízzel ízesítették.

A döntő október közepén lesz, akkor választják ki a Budapest 150 Tortát, ami Budapest hivatalos születésnapi tortája lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.