Szegedi cukrászmesterek kerültek döntőbe a Budapest Tortája versenyen


A REÖK Kézműves Cukrászda és a Delimo Cukrászda közös alkotása, Csongrád-Csanád vármegyéből egyedüliként került be a Budapest Tortája verseny döntőjébe.
A versenyt annak apropóján hirdette meg Budapest önkormányzata, hogy indén ünneplik Pest, Buda és Óbuda egyesülésének 150. évfordulóját, amelyre olyan ünnepi tortát szeretnének, amely „alapanyagaiban a múltat, megjelenésébe a jelent képviseli”.
Novák Ádám és Haller Dovalovszki Barbara cukrászmesterek a "Rózsadomb" nevű finomsággal neveztek be és mint a napokban kiderült, az 5 döntős közé jutottak!
A Rádió88 tájékoztatása szerint a Rózsadomb nevű finomság fő alapanyaga a pisztácia, mely megjelenik a tortában többféle formákban. A pisztácia domináns ízét az eper és a rózsa teszi harmonikusabbá a tortában, az eperzselé réteget pedig illatos rózsavízzel ízesítették.
A döntő október közepén lesz, akkor választják ki a Budapest 150 Tortát, ami Budapest hivatalos születésnapi tortája lesz.