Közélet

Szegeden már kétszer támadtak jegyellenőrökre idén

Szegeden már kétszer támadtak jegyellenőrökre idén

2023. szeptember 24., vasárnap
Szegeden már kétszer támadtak jegyellenőrökre idén

Az év első felében kétszer is rátámadtak a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. jegyellenőreire. Makrai László ügyvezető igazgató a Rádió 88-nak elmondta, az ellenőrök közfeladatot ellátó személynek minősülnek, ezért bármiféle szóbeli vagy fizikai atrocitás jogi következményeket von maga után. A jegyellenőrök egyébként a biztonságuk érdekében mindig párban dolgoznak, és testkamerával vannak felszerelve, ami képet és hangot is rögzít a tömegközlekedési járműveken.

Egyszer egy férfi az ellenőrt és két utast is megütött, a másik eset is hasonló volt, ott egy ellenőrnőre támadtak. Mindkét esetben indult rendőrségi eljárás, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűncselekménye miatt - mondta el a cég igazgatója a Délmagyarnak.

Az SZKHT ellenőrei az év első hat hónapjában 50 ezer 200 járaton ellenőriztek, és összesen 8550 pótdíjazási eljárást indítottak, amiből a helyszínen 1338-an kifizették a kiszabott 8800 forintos pótdíjat. A helyszíni és az utólag rendezett pótdíjakból 31 millió forint bevétele lett a cégnek.

Összesen 2322 ügy került követeléskezelőhöz, vagyis ennyien nem akartak fizetni egyáltalán. Jelenleg 268 ügy van folyamatban, ezekben a bliccelők már megkapták a fizetési felszólítást.

Borítókép: Délmagyar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.