Közélet

Orbán Viktor öt célt tűzött ki a családpolitikában

Orbán Viktor öt célt tűzött ki a családpolitikában

2023. szeptember 14., csütörtök
Orbán Viktor öt célt tűzött ki a családpolitikában

Magyarország a családok és a demográfia ügyének leghangosabb és legkitartóbb szószólója a nemzetközi politikában, és ebben a liberális nyomásgyakorlás ellenére sem lesz változás - jelentette kiOrbánViktor miniszterelnök az V. Budapesti Demográfiai Csúcson csütörtökön.

OrbánViktor hangsúlyozta: hiába támadják a magyar kormányt a liberális világból azért, mert családbarát, konzervatív és hazafias, "ez csak megkeményít bennünket, nincs változás". Ha valaki azt hiszi, hogy sürgetéssel, és nyomásgyakorlással változást tud elérni, az nem ismeri a magyarokat - jegyezte meg.

A tanácskozás résztvevőit köszöntve hangsúlyozta: nagyon sokan eljöttek a rendezvényre, ami azt mutatja, hogy a család és a gyermek kérdése a világ minden táján megmozgatja az embereket.

Meghackelték a liberálisok a nyugati politikai életet

Kiemelte, Európát még mindig egy progresszív és liberális elit vezeti, amely Európa fontos kérdései helyett,mint a kontinens demográfia jövője, mindenféle sületlenséggel és képtelenséggel van elfoglalva.

Hozzátette: a nyugati politikai élet, a diskurzus, a szemlélet, a gondolkodásmód, a világ működésének értelmezési keretét két lépésben hackelték meg a liberálisok. Az első lépés az volt, hogy a progresszív liberálisok elterjesztették azt a nézetet, hogy az egyén a világon a legfontosabb, a második lépés pedig az, hogy a liberálisok félelmeket keltenek - mondta a kormányfő.

Jövőre európai parlamenti választások lesznek, minden adott, hogy "egy átkaroló hadművelettel a magunk javára fordítsuk az erőviszonyokat", és közben nekünk, magyaroknak el kell végeznünk a házi feladatunkat: össze kell állítani a magyar családpolitika 2.0 programját - mondtaOrbánViktor miniszterelnök az V. Budapesti Demográfiai Csúcson csütörtökön.

Össze kell állítani a magyar családpolitika 2.0 programját

A kormányfő beszédében hangsúlyozta: a családpolitika első szakasza lezárult, indulhat a második fázis. Akiket az eddigi eszközökkel el tudtak érni, azokat már megszólították, most azon gondolkodnak, azon dolgoznak, hogy miként fejlesszék tovább a családpolitikát - tette hozzá.

Kitért rá: "nincs esélyünk arra, hogy a jelenlegi progresszív, liberális eliteket jobb belátásra bírjuk és meggyőzzük", ezért "egyszerűen félre kell őket tolni". A posztliberális kor, amely felválthatja a jelenlegi progresszív liberális korszakot, "nem jön el magától, azt meg kell csinálni valakinek" - mondta.

Kijelentette: "és ki fogja azt megcsinálni, ha nem éppen mi?" Ehhez át kell alakítani a politikai palettát, kurzusváltásra van szükség, el kell érni, hogy családbarát konzervatív erők kerüljenek kormányra minél több európai országban - mondtaOrbánViktor.

Öt cél került kitűzésre:

  • A gyermekvállalás legyen előny.
  • Segítsék az otthonteremtést.
  • A családpolitikát az édesanyákra kell alapozni.
  • Az egész ország működése legyen családbarát.
  • A jog eszközeivel is védeni kell a családokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.