Közélet

Novák Katalin meghírdette a magyar családok 12 pontját

Novák Katalin meghírdette a magyar családok 12 pontját

2023. szeptember 14., csütörtök
Novák Katalin meghírdette a magyar családok 12 pontját

"Isten éltesse a családokat"-írta közösségi oldalán Novák Katalin ahhoz a bejegyzéshez, amelyben a magyar családok 12 pontját osztotta meg. A köztársasági elnök a Budapesti Demográfiai Csúcson mondott nyitóbeszédében olvasta fel, ahola családok szabadságharcáról is beszélt. beszélt Novák Katalin a Demográfia Csúcs megnyitóján. Mint mondta, ma a családok szabadságharcát vívjuk, aki gyermeket vállal, kész meghalni érte.

- Családellenes időben születtek a gyerekeim 2004 és 2008 között, amikor eltörölték a családok otthonteremtési támogatását, egyre kevesebben merték vállalni a házasság kötelékét és mélypontra zuhant a gyermekvállalási kedv. De

a magyar családok nem hagyták magukat, hanem szabadságharcba kezdtek. Olyan országot harcoltak ki, ahol a család újra érték, megbecsülés jár az időseknek, a fiatalok pedig szabadon dönthetnek, hogyan akarnak élni, ha családot alapítanak, ahhoz minden segítséget megkapnak.

Ma nem jár rosszabbul az, aki családot alapít, mint aki lemond arról - emelte ki Novák Katalin.

Mint mondta, a családbarát fordulattal Magyarországon megduplázódott a házasságok száma, kevesebb a válás, nőtt a családok életszínvonala, több lett a nagycsalád.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.