Közélet

Nick Vujicic: Tíz év múlva Magyarország képes lesz arra, hogy Amerikát is meghaladja gazdaságilag

Nick Vujicic: Tíz év múlva Magyarország képes lesz arra, hogy Amerikát is meghaladja gazdaságilag

2023. szeptember 12., kedd
Nick Vujicic: Tíz év múlva Magyarország képes lesz arra, hogy Amerikát is meghaladja gazdaságilag

A kezek és lábak nélkül élő ausztrál motivációs tréner Higgy, remélj, szeress című beszédét délelőtt diákok kedvezményes belépővel hallgathatták meg a Sportcsarnokban.

Két előadást tart kedden Szegeden Nick Vujicic.

Örülök, hogy teltház van. Azért dolgoztunk, hogy szeretetet, értéket tudjunk átadni nektek – köszöntötte délelőtt a fiatalokat Papp Szabolcs, a programot szervező Nem adom fel Alapítvány szóvivője. Rövid beszédet mondott Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára is, hiszen a program megvalósulását a kormány is támogatta. Saját tragédiájáról mesélt: harmadik gyermeke súlyos betegséggel született, 10-12 évet jósoltak neki az orvosok, akik aztán a következő megfogant babájukkal kapcsolatban azt javasolták, vetessék el. – A betegen született lányom ma már 29 éves és született tőle egy egyéves unokám, a legkisebbnek pedig három hete volt az esküvője. Szóval bízzatok benne, hogy vannak csodák. Azért hoztuk el Nick-et, hogy erőt, segítséget adjon mindenkinek

mondta a kezek és lábak nélkül élő ausztrál motivációs tréner.

A közönségéhez igazodva, elsősorban fiatalokat érintő problémákról beszélt a tréner, többek között, hogy nem érdemes másokhoz hasonlítgatniuk magukat vagy azért utánozni társaikat, hogy menőnek tűnjenek. Szóba hozta az iskolai zaklatásokat is: egy jobb világ érdekében ezeket nem szabad megengedni véleménye szerint.

Ha így is érzed, ne add fel, szükséged van a tanulásra

fogalmazott.

Nem a külső, a test számít, mert az érték belülről származik

- mondta.

Gyermekként azt gondolta, soha nem lesz boldog, most viszont házas ember négy gyönyörű gyermekkel.

Előadása végén pedig hangsúlyozta: fontos, hogy merjen mindenki nagyot álmodni.

Rengeteg lehetőség van bennetek a következő 10 évben

mondta, majd tette hozzá, hogy véleménye szerint egy évtized alatt Magyarország képes lesz arra, hogy gazdaságilag Amerikát is meghaladja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.