Közélet

MEGKEZDTE 77. ÉVADÁT A SZEGEDI KÖVÉR BÉLA BÁBSZÍNHÁZ

MEGKEZDTE 77. ÉVADÁT A SZEGEDI KÖVÉR BÉLA BÁBSZÍNHÁZ

2023. szeptember 22., péntek
MEGKEZDTE 77. ÉVADÁT A SZEGEDI KÖVÉR BÉLA BÁBSZÍNHÁZ

Mára már hagyománnyá vált, hogy a Kövér Béla Bábszínház a magyar dráma napján tartandó évadnyitó ülése előtt játszótér takarítással hívja fel a figyelmet a környezetvédelemre. Idén a Szent György téri játszóteret varázsolták tisztává a Bábszínház dolgozói.

Mindezt egy társulati ülés követte, ahol Kiss Ágnes, az intézmény igazgatója és a művészeti vezető Schneider Jankó beszámolt az előző évad sikereiről. A Kövér Béla Bábszínház pedig országos rekordot döntött, hiszen több, mint 22 000 néző volt kíváncsi a bábszínház által szervezett programokra.

A Bábszínház a 2023/24-es évadban is színes repertoárral várja a közönséget. A már meglévő előadások mellett öt új bemutató is terveznek. Az első premier október 1-jén lesz, ahol Dunajcsik Mátyás A Szemüveges szirén című regényét láthatja a közönség. Az évad második bemutatójára pedig november közepén kerül sor. A meggyfa meséje című előadást Markó Róbert rendezi. 

Ezt követően Gimesi Dóra ismert szegedi írónak A Macskaherceg kilencedik élete című meséjét Fodor Orsolya álmodja majd színpadra. Az évad negyedik bemutatója Veres András: A púpos lovacska című története lesz Varga Péter rendezésben. Az ötödik bemutató egy tantermi előadást lesz, Az én Petőfim címen. Emellett pedig a 2023/24-es szezonban is folytatódik a ‘Hány éves a Kapitány?, ami a Bábszínház felnőtteknek szóló programsorozata

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.