Közélet

Lezajlottak az szegedi iskolakezdések, a kormány továbbra is fenntartja a családok támogatását (Galéria)

Lezajlottak az szegedi iskolakezdések, a kormány továbbra is fenntartja a családok támogatását (Galéria)

2023. szeptember 1., péntek
Lezajlottak az szegedi iskolakezdések, a kormány továbbra is fenntartja a családok támogatását (Galéria)

Szeged utcáit megtöltötték az iskolákba igyekvő diákok és szüleik, mint arról beszámoltunk, fennakadás nélkül megtartották az intézmények a tanév első napját. A város infrastruktúrája már döcögött, a kezdés előtt és után is jelentősen lelassult a forgalom, amelyen az sem segített, hogy több útszakaszon sem sikerült befejezni a munkálatokat szeptemberig.

Hornung Ágnes a 2023/24-es iskolai tanévkezdés alkalmából úgy fogalmazott, hogy a kormány támogatása az iskolás gyermekeket nevelő szülők számára különösen nagy segítség.

Fenntartja és megvédi a kormány a családok támogatását, hiába élünk háborús időket – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára pénteken a hivatalosFacebook-oldalárafeltöltött videóban.

Minden nappali alap- és középfokú oktatásban résztvevő tanulónak ingyenesen biztosítják a tankönyveket,

míg a legalább háromgyermekesek, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családok, illetve a tartósan beteg, vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelők ingyenes vagy kedvezményes gyermekétkeztetésben részesülhetnek – mondta.

A családok és a pedagógusok a most kezdődő új tanév során is számíthatnak a Nemzeti tehetség programra, amelyben az eddigi támogatások mellett Köbüki néven új tehetséggondozó tanári ösztöndíjat indítottak – mondta a politikus.

Az államtitkár további segítségként említette, hogy az Erzsébet-táborok a tanév során is rendelkezésre állnak. Ennek részeként Zánkán ősszel és tavasszal osztálykirándulásra várják az általános iskolás diákokat és lesznek táborok a karácsonyi időszakban is – ismertette Hornung Ágnes.

https://szegedma.hu/2023/09/tanevkezdes-a-szegedi-tankeruletben-nincs-tanarhiany-rendben-elindult-az-oktatas

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.