Közélet

Ingyen utazhatnak a MÁV-Volán-csoport járatain a Tanítsunk Magyarországért! programban részt vevők

Ingyen utazhatnak a MÁV-Volán-csoport járatain a Tanítsunk Magyarországért! programban részt vevők

2023. szeptember 3., vasárnap
Ingyen utazhatnak a MÁV-Volán-csoport járatain a Tanítsunk Magyarországért! programban részt vevők

A MÁV-Volán-csoport az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében emlékeztetett: a Tanítsunk Magyarországért! programot a kistelepüléseken élő általános iskolás tanulóknak hozták létre 2018-ban. Az idén már több mint 100 általános iskola és 17 felsőoktatási intézmény több mint 1000 mentora vesz részt a programban. Az egyetemekről érkező mentorok kísérik a 6-7-8. osztályosokat. A program egyik fontos eleme, hogy a résztvevők minél több helyre eljussanak.

A mentorok és mentoráltak a programban kapott kártyájukat, érvényes nappali, esti vagy levelező tagozatos diákigazolványukat bemutatva kaphatják meg ingyenes menetjegyüket minden vasúti menetjegypénztárban. Ha a felszállás helyén nincs vasúti jegypénztár, a vonatokon is lehetőség van a jegyvizsgálónál megváltani a díjmentes menetjegyet, pótdíj felszámítása nélkül.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az ingyenes menetjegy vasúton kizárólag belföldön, 2. osztályú kocsiban jogosít utazásra, feláras vonaton a különbözetet meg kell váltani.

A tájékoztatás szerint a mentorokat kísérő pedagógusok az iskolákban kapott utazólevél bélyegzési helyeit felhasználva egyúti vagy menettérti díjmentes menetjegyet kaphatnak a jegypénztárakban. Az utazólevél alapján váltott díjmentes menetjegy csak mentorált kártyával rendelkező utas kísérése esetén jogosít utazásra.

A közleményben kitértek arra, hogy a Volánbusz helyközi járatain díjmentes utazásra a mentorok és mentoráltak a Tanítsunk Magyarországért! kártyájukra (TM-kártya), érvényes diákigazolvány, illetve az érintett vármegyéket vagy viszonylatot tartalmazó, a Nemzeti Tehetség Központ által kiadott igazolás együttes felmutatásával jogosultak. Országos besorolású, emelt szintű szolgáltatást nyújtó autóbuszok igénybevétele esetén a kiegészítő jegyet meg kell váltani - jelezte a MÁV-Volán csoport.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.