Közélet

Ifj. Nemes István: Joób Márton városi elismerésre számíthat Botkától-olvasói levél

Ifj. Nemes István: Joób Márton városi elismerésre számíthat Botkától-olvasói levél

2023. szeptember 6., szerda
Ifj. Nemes István: Joób Márton városi elismerésre számíthat Botkától-olvasói levél

Páros lábbal esett neki Joób Mártonnak a szegedi baloldal, szapulják, csapkodják ahol érik. Magam is kint voltam a családdal a Gellértben, kár is lett volna kihagyni az Újszegedi Vidám Napokat. És kár volna nem észrevenni, hogy bizony Joób Márton tömegeket képes megmozgatni. Mindezt úgy, hogy nem kell hozzá Botka ez pedig nagyon fájhat a polgármesterünknek. Nem is hagyta annyiban Szeged főnöke, hogy tömegrendezvényt tartanak nélküle.

Ne legyünk naivak, a polgármesteri pozíciója stabilnak mutatkozik Botkának, ugyanakkor minden apró repedés erodálni tudja azt.

Joób Márton éppen ilyen apró repedés, amit azonnal kezelni kell, mert rést üthet azon a pajzson, amit maga köré vont a két évtized alatt az egyre inkább piros pozsgás arccal mosolygó Botka.

Joóbot azzal támadják, hogy bűnöző, mert adócsalásért eljárás folyik ellene. Kár lenne vitatni, ezt gyaníthatóan az érintett sem tagadja, tagadhatja. Ahhoz sem fér kérdés, hogy adót csalni nem szép, sőt egyenesen büntetendő dolog, amiért a bíróság büntetést szab ki. Majd. Addig a baloldalt érintő kínos büntetőügyeknél hangosan követelt ártatlanság vélelmét adjuk meg neki.

A baloldalon rendkívül feledékeny politikusok, újságírók és szavazók vannak.

Amikor Botka László közvetlen emberei a parkolóbérletekkel mutyizva milliókat vettek ki a szegediek zsebéből, akkor nem csináltak erkölcsi kérdést abból, hogy azok kivel szerepelnek közös képen az úgy-akkor még-vádlottjai. Ott mosolyogtak együtt a főnökkel. Miután jó katonaként beálltak a sorba, elvitték a balhét és nem zavarta őket, hogy Botka lejáratta őket, minden védelmet megkaptak.

Gazdasági bűncselekményt követtek el Botka emberei is és Joóbot is azzal vádolják.

A baloldal már visít, hogy Joóbot a bíróság majd felmenti, az ügyét eltusolják. Természetesen amikor elítélték Botka belső bizalmasait is hangosan kiabáltak csalást. Ismerhetjük a módit: a bíró és a bíróság csak akkor nem elfogult szegedi ügyekben, ha Botka lekötelezettje hoz ítéletet, a főnöknek kedvezően.

De van egy jó hírem Joób Mártonnak!

Miután Mózes Ervint elítélte a bíróság a parkoló-ügyben, nem sokkal később Pro-urbe díjat adott neki Botka László. A per végén talán Joób is kaphat egy ilyen plecsnit Botkától.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.