Közélet

Hősi halottá nyilvánították az esztergomi robbantásban elhunyt rendőrt

Hősi halottá nyilvánították az esztergomi robbantásban elhunyt rendőrt

2023. szeptember 21., csütörtök
Hősi halottá nyilvánították az esztergomi robbantásban elhunyt rendőrt

Az esztergomi robbantásban elhunyt Kónya Gábor Lajost, a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóságának műveleti tiszthelyettesét és rendőr törzszászlóst a belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és rendőr főhadnaggyá nevezte ki. A néhai Kónya Gábor Lajos szerdán Esztergomban a körözött férfi elfogására irányuló bűnügyi feladat végrehajtása közben vesztette életét, amikor a célszemély - ahogy azt már megírtuk - szándékosan gázrobbanást idézett elő.

A Belügyminisztérium közleménye szerint Pintér Sándor részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr hozzátartozóinak.
Néhai Kónya Gábor Lajos rendőr főhadnagy temetéséről később történik intézkedés, a hátrahagyottakról történő kegyeleti gondoskodás valamennyi lehetőségét a Belügyminisztérium biztosítja.  

A robbanás következtében nyolc rendőr és három tűzoltó sérült meg, sürgősségi ellátásukat követően többségük már otthonában lábadozik, öt fő kórházi kezelése azonban még folytatódik.
Közülük egy rendőr állapota súlyos, nem életveszélyes, intenzív osztályon ápolják, légzéstámogatásban részesítik, négy másik rendőr sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, valamennyiük állapota stabil - közölte az MTI.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.