Közélet

Folytatódik a Booking botrány

Folytatódik a Booking botrány

2023. szeptember 6., szerda
Folytatódik a Booking botrány

Ezúttal egy rajtaütés szerű vizsgálat keretében jelentek meg a Booking.com budapesti irodájában a GVH vizsgálói. Erre a szervezetnek a gyorsított ágazati vizsgálat során a versenytörvény felhatalmazása alapján, bírói engedéllyel van lehetősége.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) munkatársai rajtaütésszerű helyszíni vizsgálatot tartottaka Booking.com magyarországi központjábanaz online szállásfoglalás piacán tapasztalt anomáliák ügyében - írja meg az Index.

A gyorsított ágazati vizsgálatok során a GVH a versenytörvény felhatalmazása alapján – bírói engedéllyel – helyszíni kutatást (rajtaütést) is tarthat. Ez a hatékony és gyors beavatkozást lehetővé tevő eszköz azt támogatja, hogy a GVH a piaci zavarok feltárásához és kezeléséhez szükséges információkat összegyűjtse

közölték.

Megerősítették, hogy a helyszíni kutatás folyamatban van a holland cég Budapesti irodájában, ugyanakkor további információkat erről nem áll módjukban közölni.

A hivatalnál előrebocsátották: az információgyűjtés lezárultát és az adatok elemzését követően a GVH nyilvános jelentéstervezetben összegzi majd az online szálláshelyfoglalás és a szálláshely-szolgáltatás hazai piacán végzett gyorsított ágazati vizsgálat eredményeit.

A Gazdasági Versenyhivatalnál nyomatékosították:számukra első a magyar szállásfoglalók és szállásadók védelme, ezért a szervezet gyorsan lépett, és jelenleg is gőzerővel dolgozik a felmerült piaci problémák feltérképezésén és megoldásán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.