Közélet

Mórahalom megcsinálta azt, ami Szegednek nem megy

Mórahalom megcsinálta azt, ami Szegednek nem megy

2023. szeptember 26., kedd
Mórahalom megcsinálta azt, ami Szegednek nem megy

Szeged az ezer tó városa! Gumikacsák lepték el a Londoni körutat - írta Chovanecz Kata közösségi oldalán a tegnapi folyamán, amely mellé az alábbi képeket is csatolta:

A képviselő felhívta rá a figyelmet, van forrás az úthibák és vízelvezetés kijavítására. Nyílt pályázaton bruttó 299 999 999 Ft lett közbeszerzési eljárásra elkülönítve.

A probléma sajnos nem csak az utcára korlátozódik, az egész városban problémás a csapadékelvezetés, többen jelezték hol vannak még hasonló gondok. Volt aki szóvá tette, egyszerűbb lenne felsorolni, hol nincs probléma.

Mindeközben Mórahalmon csupán bruttó 574,4 millió forint értékű beruházási projekt révén elérték, hogy a település belterületének minden városrészén megoldott a csapadékvíz szakszerű kezelése. Összesen 8829 méter hosszú vezetékrendszert építettek illetve újítottak fel.

A Móra-Net TV beszámolója alapján a frissen elkészült beruházást hamarosan egy újabb követi, a villámárvizek elleni védekezés érdekében, illetve a csatorna tehermentesítésére építenek egy 2 350 m3 térfogatú záportározót és a hozzá szükséges 605 méter leürítő csatornát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.