Közélet

Elindult a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar képzése Szabadkán

Elindult a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar képzése Szabadkán

2023. szeptember 26., kedd
Elindult a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar képzése Szabadkán

A kar és a szabadkai székhelyű Szekeres László Alapítvány, valamint az alapítvány által működtetett Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ együttműködésének köszönhetően hirdették meg a felvételi lehetőséget a közösségszervező BA szak levelező munkarendű képzésére. A szakot a Szakképzési, Felnőttképzési és Tudásmenedzsment Intézet Művelődéstudományi Tanszéke gondozza.

Minden hallgató óriási lehetőségnek tartja, hogy helyben vehet részt a képzésben, vélhetően ez is magyarázza a jelentkezők magas létszámát. A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) által akkreditált képzésen megszerzett alapszakos oklevelet a szerbiai hatóságok is elismerik és honosítják. A konzultációk helyszíne a VM4K jól felszerelt épülete.

Dr. Döbör András, az SZTE JGYPK dékánja, nyitotta meg formálisan a képzést, kifejezve azt a reményét, hogy a következő években újabb évfolyamok is megkezdhetik majd a tanulmányaikat, s az érdeklődés és a lehetőség folyamatos lesz. Kiemelte azt is, hogy ez a levelező képzés – figyelembe véve a felnőtthallgatók igényeit – részben online oktatás formájában valósul meg, s nem csak a kar tanárai, hanem a helyi szakemberek is erősítik a szakon tanító oktatói közösséget, amelyet Dr. T. Molnár Gizella szakfelelős, képzési felelős koordinál. A helyi szervezést, a feltételeket a VM4K részéről Kosányi Tamás képzési szakreferens biztosítja. A képzés megvalósítását a Szülőföld Alap támogatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.