Közélet

Egy szolgálatát teljesítő rendőrt ölt meg az eszetergomi robbantó (FRISSÍTVE)

Egy szolgálatát teljesítő rendőrt ölt meg az eszetergomi robbantó (FRISSÍTVE)

2023. szeptember 20., szerda
Egy szolgálatát teljesítő rendőrt ölt meg az eszetergomi robbantó (FRISSÍTVE)

Az M1 aktuális csatorna késő esti híradójában elhangzott, a helyszínen továbbra is tart a rendőrségi akció, a robbantás helyszínét a rendőrség hermetikusan lezárta. A robbantással kapcsolatban hivatalosan megerősített információk továbbra sincsenek, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjének ígérete szerint hamarosan hivatalos közleményt adnak ki.

A közmédia értesülései szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol egy - a nap folyamán folyamatosan robbantással fenyegetőző

- zavart férfi felrobbantott egy ismeretlen tárgyat, feltehetőleg egy gázpalackot - hangzott el a híradóban. Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben: hivatalos személy elleni erőszak minősített esete miatt.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A közmédia tudósítója az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a robbantás Esztergom nem túl sűrűn lakott részén történt szerda délután és sajtóhírek szerint egy gázpalackot robbantott fel úgy, hogy annak környékét előtte benzinnel fellocsolta - tette hozzá az M1 tudósítója. A közmédia értesülései szerint a helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a katasztrófavédelem is.

A közmédia munkatársa több szirénázó mentőautót is látott a helyszínen, és elmondta, hogy a Terrorelhárítási Központ munkatársai senkit sem engednek a helyszín közelébe.

Az esztergomi kórházban ágyakat tettek szabaddá, orvosokat hívtak be, az MTI tudósítója a helyszínről azt közölte, a robbantás környékét 300 méteres körzetben lezárták. A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy a robbantásban maga a robbantó is meghalt.

Információk szerint a környéken élők további robbantásoktól tartanak, de az M1 tudósítója elmondta - tekintettel arra, hogy a katasztrófavédelem nagy erőkkel van jelen - ettől nem kell tartani.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Pintér Sándor belügyminiszter a kormánypártok kihelyezett frakcióüléséről, amit szintén a városban tartottak, a robbantás helyszínére érkezett. Ő tájékoztatta a szintén Esztergomban tartózkodó Orbán Viktort a történtekről. A miniszterelnök közösségi oldalán fejezte ki részvétét az elhunyt rendőr családjának.

Novák Katalint az ENSZ Biztonsági Tanács ülése közben Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója tájékoztatta az esztergomi eseményekről. A köztársasági elnök is részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr hozzátartozóinak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.