Közélet

Csökkent a véradók száma

Csökkent a véradók száma

2023. szeptember 4., hétfő
Csökkent a véradók száma

Több sikeres hét után ismét érezhetően visszaesett a véradók száma vármegyénkben – tájékoztatott a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közleményében.

Augusztus 28-a és szeptember 3-a között 454 véradóhős ment el életet menteni. Eredetileg úgy tervezték, hogy erre a hétre 515 véradóra van szükség, így az elmúlt héten a visszaesés 12 százalék volt.

A héten a szegedi, hódmezővásárhelyi, makói és szentesi, állandó véradó állomások mellett kedden 8 és 11 óra között a földeáki művelődési házban, szerdán 10 és 14 óra között a röszkei művelődési házban, csütörtökön 14 és 17 óra között a szőregi művelődési házban, pénteken 9 és 15 óra között a kisteleki kulturális központban, szombaton 9 és dél között a makói Hagymafesztiválon, valamint a Mindszenti Általános Iskola Dózsa-telepi tagintézményében várják a véradókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.