Közélet

Chovanecz Kata: Botka László rideg és érzéketlen módon sarcolja a legkiszolgáltatottabbakat is

Chovanecz Kata: Botka László rideg és érzéketlen módon sarcolja a legkiszolgáltatottabbakat is

2023. szeptember 29., péntek
Chovanecz Kata: Botka László rideg és érzéketlen módon sarcolja a legkiszolgáltatottabbakat is

„A Kúria, másodfokú, jogerős határozatában azt is kimondta, hogy az érintett ingatlanoknak a lakbére licit tárgyát nem képezheti”

- emelte ki Chovanecz Kata pénteki sajtótájékoztatóján. A fideszes önkormányzati képviselő arról is beszélt, hogy hiába van jogi végzettsége a polgármesternek és több kollégájának, a jogszerű működés nem az erősségük. „Egyszerűen képtelenek értelmezni a Kúria világos és egyértelmű iránymutatását a lakásügyben. De nincs ebben semmi meglepő, hiszen

a parkoló-ügyben kimondott jogerős elmarasztalás sem ingatta meg Botka Lászlót és körét saját tisztességükbe vetett hitükben. Az ügyben keletkezett több milliós kárt azóta sem térítették meg a szegedieknek”

- mutatott rá Chovanecz Kata.

A lakásrendeletet az utóbbi években kilencszer módosította az önkormányzat, és most tizedjére is szükség lesz újból nekiugrani rendelet módosításának. Botka László mindamellett, hogy a szegedi kormánypárti képviselőkre mutogat, számon kérve rajtuk a jogszerű működés szorgalmazását, az időt is húzza.

„A toldozgatás-foldozgatás nem szolgál más célt, mint az időhúzást Szeged városának vezetői részéről. A szegedi Fidesz hosszú ideje mutat rá a közgyűlések alkalmával is, hogy törvénytelenül, a tisztességes, ám

elesett emberek elemi érdekeit szándékosan figyelmen kívül hagyva sarcolja a város lakóit Szeged vezetése legalább félévtizede”

- jelentette ki Chovanecz Kata.

A kormánypárti önkormányzati képviselő hozzátette, hogy szégyen, ami az önkormányzati ingatlanokkal történik. „Mint cseppben a tenger ez az ügy remekül megmutatja, hogy milyen cinikusan áll a polgármester és köre a legelesettebbekhez Szegeden.

Míg Botka László a szólamok szintjén a gyengék, az elesettek, a szegények gyámolítója, addig rideg és érzéketlen módon sarcolja a legkiszolgáltatottabbakat is”

- hangsúlyozta.

Chovanecz Kata sajtótájékoztatója végen elmondta, hogy felszólítják Botka Lászlót és Szeged vezetőit, hogy végre szüntessék meg a törvénysértő és mélyen érzéketlen gyakorlatukat az önkormányzati lakások bérbeadása kapcsán.

A Kúria döntését és indoklását ide kattintva olvashatja el részletesen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.