Közélet

Centrum-gödör tulajdonosai több mint száz millióval károsították meg az embereket

Centrum-gödör tulajdonosai több mint száz millióval károsították meg az embereket

2023. szeptember 19., kedd
Centrum-gödör tulajdonosai több mint száz millióval károsították meg az embereket

100-150 millióval károsították meg az embereket a Centrum-gödör tulajdonosai. A vállalkozóknak kölcsönadóknak és foglalót befizetőknek csak többszöri fellebbezés után sikerült elérniük a rendőrségnél azt, hogy foglalkozzon a feljelentésükkel.

Elegük lett a Centrum House Builder Kft. és a Centrum Capital Zrt. vezetőiből. Így tehát feljelentést tettek a Kiskunhalasi Járási Ügyészségen, amelyről bővebben egy évvel ezelőtt írt a Délmagyar. Azóta nem érkezett friss hír az ügy kapcsán. A Délmagyar tehát ismét megkereste a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészséget.

Délmagyart arról tájékoztatták, hogy az üzletszerűen elkövetett csalás miatt indult nyomozás. Mindez a Szegedi Rendőrkapitányságon van folyamatban, amelyre tekintettel a nyomozás törvényessége feletti felügyeletet a Szegedi Járási Ügyészség látja el.

A Délmagyar levelet írt a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak is, azonban hiába. Válaszlevelükben azt írták, hogy az ügyben még folyamatban van a nyomozás, így a kérdéseinkre nem áll módjukban válaszolni.

Annyi biztos tehát, hogy feljelentésig jutott a Centrum-gödör ügye, a nyomozás pedig tart. A károsultak arról számoltak be lapunknak, hogy többszöri elutasítás és fellebbezés után indult meg a nyomozás, pedig dokumentumokkal igazolták a hatóság felé, hogy a Centrum-gödör tulajdonosainak pénzt adtak kölcsön, munkát végeztek a gö­­dörben, vagy épp foglalót fizettek ki azokra a lakásokra, amelyek még mindig nem épültek meg. Mindezt összevetve körülbelül 100-150 millió forint közötti összeggel tartoznak a terület tulajdonosai.

Mivel az egyik cég felszámolás alatt van, a telek tulajdoni lapja pedig különféle jelzálogokkal és vételi jogokkal van tele, ezért a károsultak tisztában vannak azzal, hogy a pénzüket valószínűleg soha nem látják viszont, de szeretnék, ha végre kiderülne az igazság. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.