Közélet

Átadták az újszegedi vasútvonal egy felújított állomását

Átadták az újszegedi vasútvonal egy felújított állomását

2023. szeptember 30., szombat
Átadták az újszegedi vasútvonal egy felújított állomását

A híres újszegedi vasútvonal egy kettévágott vonal, ami egykor egynek számított. Az egyik fele a nyáron bezárt Újszeged–Mezőhegyes. A másik, ahol a mai napig forgalom van az a Mezőhegyes–Kétegyháza/Békéscsaba.

Ezen a vonalon megújult az egyik állomás, Medgyesegyháza olvasható a MÁV honlapján. A vasúttársaság 2 milliárd forint vissza nem térítendő kormányzati támogatást használt fel vasútállomások fejlesztésére.

Mád, Szany-Rábaszentandrás, Zichyújfalu, Okány, Biharnagybajom, Csömödér-Páka és Vaja-Rohod után Medgyesegyháza a nyolcadik helyszín, ahol a a Magyar Falu Programnak köszönhetően modern környezetben válthat jegyet, valamint várakozhat az utazóközönség.

Az vasútállomáson klimatizált várótermet és akadálymentes WC-t alakítottak ki, a pénztár pedig biztonsági üveget kapott. A kényelmes közlekedés érdekében az épület bejáratát a város felőli oldalon átalakították széles, automata ajtóra. Az utasváróban megújult az ülőfelület, valamint az utastájékoztatás, és USB-töltős asztal várja az embereket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.