Közélet

Adóssága miatt állt bosszút az esztergomi robbantó

Adóssága miatt állt bosszút az esztergomi robbantó

2023. szeptember 21., csütörtök
Adóssága miatt állt bosszút az esztergomi robbantó

A robbantás Esztergom nem túl sűrűn lakott részén történt és sajtóhírek szerint egy gázpalackot robbantott fel úgy a férfi, hogy annak környékét előtte benzinnel fellocsolta. Tehát teljes szándékosságról beszélhetünk.

Az esztergomi kórházban ágyakat tettek szabaddá, orvosokat hívtak be, az MTI tudósítója a helyszínről azt közölte, a robbantás környékét 300 méteres körzetben lezárták. Az értesülések szerint maga a robbantó is meghalt.

Az este folyamán Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter és Novák Katalin köztársasági elnök is részvétét fejezte ki a rendőr családjának irányába. Az ORFK csütörtökön közleményben fejezte ki részvétét az Esztergom külterületén történt robbantásban elhunyt rendőr hozzátartozóinak. A sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánnak.

A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. Az elsődleges adatok szerint rendőri mulasztás nem történt az ügyben.

A sajtóhírek szerint a robbantó hatalmas adósságspirálban volt, ami már a hétköznapjait is veszélyeztette. A helyzet fenyegetőzésbe ment át.

A helyiek "agresszív őrültnek" titulálták a férfit. A 4 és fél órás tárgylás nem vezetett sehová, az előkészített lakásba becsalta a hivatalos szerveket és rájuk robbantotta végül az épületet.

A TEK első halottját számlálhatja éles bevetés közben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.