Közélet

A nyugdíjasok biztonságáért indították el az Európában egyedülálló Gondosóra programot

A nyugdíjasok biztonságáért indították el az Európában egyedülálló Gondosóra programot

2023. szeptember 24., vasárnap
A nyugdíjasok biztonságáért indították el az Európában egyedülálló Gondosóra programot

A kormány számára kiemelt fontosságú a gondoskodás a nyugdíjasokról, az idősek biztonságáról - hangsúlyozta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalára feltöltött videós bejegyzésben.

Nyitrai Zsolt úgy fogalmazott: Magyarország kormánya mindig kiáll a nyugdíjasok érdekeiért, háborús időkben is megvédi a nyugdíjakat, garantálja az inflációkövető nyugdíjemelést és sikerült visszaépítenie a 13. havi nyugdíjat is, amit a baloldal vett el az idős emberektől.

A kormány számára ugyanilyen fontos az is, hogy gondoskodjon a nyugdíjasok biztonságáról, ezért indították el az Európában egyedülálló Gondosóra programot, amely egy ingyenesen igényelhető és havidíjmentes szolgáltatás, amit minden 65 év feletti kérhet, aki szeretné, hogy a nap 24 órájában biztonságban legyen

- mondta.

A Gondosóra biztonságot ad a nyugdíjasnak, nyugalmat a hozzátartozónak, segítség egy gombnyomással - tette hozzá Nyitrai Zsolt.

A videós tájékoztatásban Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kijelentette: sok idős ember él távol a szeretteitől, akik nap mint nap aggódnak értük, a Gondosóra baj esetén azonnal segítséget nyújt, használata rendkívül egyszerű, egyetlen gombnyomás és már érkezik is a segítség.

A szolgáltatásra a gondosora.hu weboldalon, telefonon, vagy visszahívást kérve a Regisztrációs Ügyfélszolgálat 06-1-445-00-80-as telefonszámán, illetve papír alapon, a felhasználó, vagy a segítő által lehet jelentkezni - tájékoztatott.

Szentkirályi Alexandra mindenkit arra bátorított, hogy igényelje a Gondosórát, regisztrálja idős hozzátartozóját a programba.

Borítókép: MTI/Soós Lajos

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.