Közélet

570 milliós beruházás Mórahalmon

570 milliós beruházás Mórahalmon

2023. szeptember 28., csütörtök
570 milliós beruházás Mórahalmon

A projekt bruttó 574,4 millió forintra rúg a közlemény szerint. Ennek köszönhetően a homokháti város belterületét csapadékvíz ezentúl nem veszélyezteti.

A villámárvizek kezelése, illetve a belsőségi csatorna tehermentesítése érdekében egy 2350 köbméter térfogatú záportározót alakítottak ki, megépült a hozzá szükséges 605 méter hosszú leürítő csatorna, továbbá 18 méteres áteresszel bővítették a belsőségi csatorna alsó szakaszát - írja az MTI.

Több helyen új csatorna épült: a Kissori úti lakónegyed utcáin, valamint a Kissori út egy szakaszán 1530 méter hosszan, valamint a Bástya sori főgyűjtőcsatorna második öblözetében 2860 méter hosszan.

2,5 kilométer szakaszon újítottak a vezetékeken, ez hat utcát érintett. 274 méteren pedig zárttá építették át a csatornát, és itt egy új szivattyú gondoskodik az összegyűlő víz átemeléséről.

A Móra-Kő Betonelem-gyártó Szociális Szövetkezet volt a projekt kivitelezője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.