Közélet

Vásárhely: ingyenes városnéző túrák

Vásárhely: ingyenes városnéző túrák

2023. augusztus 12., szombat
Vásárhely: ingyenes városnéző túrák

Hódi Nóra idegenvezetővel lehet körbejárni a Népkertet és környékét az augusztus 13-i programon. A „Tóból Népkert és ami mögötte van” elnevezésű séta résztvevői választ kereshetnek azokra a kérdésekre, vajon miről árulkodik az Ady Endre utca elején az emléktábla és kiknek állítanak emléket a Hősök tere szobrai? A városnézés végén a Rotary tanösvényt is meglátogatják. A séta indulási helye: Hősök tere, tramtrain megálló melletti padok.

„Nézzünk szép Piroschka városában” címmel indul a városnézés az augusztus 20-i alkalommal. Tegyünk egy sétát Hugo Hartung híres német regénye az „Ich denke oft an Piroschka” (Gyakran gondolok Piroskára) főszereplőjének városában. Ennek a túrának Antal Péter lesz az idegenvezetője.Megismerhető lesz a belváros patinásabb épületeinek története. A Ginkgo Hotel elől lesz a túra indulási helye.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Jelentkezni a túrák előtt két nappal pénteken 12 óráig lehet a hódmezővásárhelyi Emlékpontban található Tourinform Irodában, a 06/ 30/ 817–1537-es telefonszámon, illetve a hodmezovasarhely@tourinform.hu elektronikus levelezési címen.

A program minimum 5 fő részvételétől indul el, ésalkalmanként legfeljebb 15 embert fogadnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.