Közélet

Újra itt a kánikula, magunkra és kisállatainkra is figyeljünk

Újra itt a kánikula, magunkra és kisállatainkra is figyeljünk

2023. augusztus 3., csütörtök
Újra itt a kánikula, magunkra és kisállatainkra is figyeljünk

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani.

A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről - írja a köpönyeg.

A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni.

Azonban nem csak erre az egy dologra érdemes odafigyelni, hanem a kisállataink jólétére is. Ahogy már korábban megírtuk több dologgal is segíthetjük őket a nap átvészelésében:

  • a nagy nyári hőségben se feledkezzünk el a játékról és a nagyobb sétákról, melyeket kora délelőttre és késő délutánra időzítsük,
  • forró aszfalt helyett a tappancsok épségéért a fűben érdemes sétáltatni,
  • állatunk számára mindig legyen hűvös hely, ahova a napsugárzás elől szabadon el tud bújni,
  • kedvencünknek az élelem mellé naponta többször friss ivóvizet kell biztosítani,
  • házi kedvencünket ne hagyjuk egyedül autóban (még nyitott ablaknál se), hiszen a tűző napon a belső hőmérséklet az egekbe szökhet,
  • lakásban tartott állatok esetén reggel – munkába menet előtt – sötétítsünk be, hogy ne forrósodjon be a szoba.

A nyár folyamán korábban már Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos felhívta a figyelmet az állatvédelemre.

Az állattartók szerepe rendkívül fontos a megelőző intézkedések meghozatalában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.