Közélet

Újra folyik a munka a Szeged-Szabadka vasútvonalon

Újra folyik a munka a Szeged-Szabadka vasútvonalon

2023. augusztus 25., péntek
Újra folyik a munka a Szeged-Szabadka vasútvonalon

2021 októbere óta zajlik a Szeged-Röszke vasútvonal felújítása, a korszerűsítés után újra indulna a személyforgalom, a mostani 60 helyett pedig 80–120 kilométeres óránkénti sebességgel is haladhatnának a vonatok.

 2022 május első felében a vonal Szeged felőli részén végzett vágányépítési feladatokat egy SMD80-as vágányépítő és átépítő géplánc.

Idén június 30-tól határozatlan időre felfüggesztette a kivitelező V-Híd Építő Zrt. a vasútvonal felújítási munkálatait. A V-Híd „a kivitelezés során felmerült műszaki és technikai problémákra” hivatkozva állíttatta le a munkálatokat.

Mostantól viszont ismét folyik a munka. Röszkén elkészült a perontető.

Szijjártó Péter Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztere azt írta, hogy któber 23-án megindul a személyforgalom az új Szeged-Szabadka-vasútvonalon.

Határozott cél, hogy Európa egyik legforgalmasabb határátkelőhelye, Röszke és Horgos között egyúttal Európa legmodernebb és legkulturáltabb közúti átkelőhelye is legyen. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.