Közélet

Tűzgyújtási tilalom Csongrád-Csanád vármegyében

Tűzgyújtási tilalom Csongrád-Csanád vármegyében

2023. augusztus 3., csütörtök
Tűzgyújtási tilalom Csongrád-Csanád vármegyében

Tűzgyújtási tilalom (fokozott tűzveszély) idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is - írják a honlapon.

Az időjárási körülményekre való tekintettel, a magas hőmérséklet, illetve szárazság miatt szükséges a tilalom bevezetése.

A tűzgyújtási tilalom (fokozott tűzveszély időszaka) megállapítására vonatkozó körülményeket a NÉBIH EI minden nap értékeli, és egyeztetve a BM OKF-fel dönt arról, hogy a következő napon szükséges-e tűzgyújtási tilalom kihirdetése, vagy nem - írják.

A lakosság a lakóhelye környékén lévő erdőterületekről a NÉBIH EI által készítettinteraktív erdőtérképentalálhat további információt.

Korábban írtunk már a vármegyét érintő információkról, illetve milyen sok beavatkozást igénylő tűzeset volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.