Közélet

Szinte szállodai kényelem a mórahalmi Szilágyi Mihály kollégiumban

Szinte szállodai kényelem a mórahalmi Szilágyi Mihály kollégiumban

2023. augusztus 10., csütörtök
Szinte szállodai kényelem a mórahalmi Szilágyi Mihály kollégiumban

Hivatalosan még át sem adták az épületet, amely otthont ad majd a Mórahalmon működő szakképző iskola diákjainak. Szám szerint 130-an lesznek itt elszállásolva, annak ellenére, hogy 150 fő befogadására alkalmas az épület. A város büszkeségeként fogható fel a szinte szállodai körülményekkel rendelkező Szilágyi Mihály kollégium.

Az épületen és az előtt már tényleg az utolsó simításokat végzik. Kint parkosítanak és a térkövet pakolják, benta bútorokat teszik a helyére.

Sportpályák, zöldellő pázsit, központosított légtechnika, ami télen fűt, nyáron hűt, központi mosószer-adagolós mosógépek, mennyezetfűtés, konditerem, minden emeleten teljesen felszerelt konyha, az étkezőben elegáns és drága kávégép, minőségi burkolatok, a szobákban ízléses tusolók és motoros redőnyök.

Idén még nem is színültig telve a kollégium, de a jövő évben már biztos verseny lesz a helyekért. A szobákért már most nagy a verseny, a fiatalok már eldöntötték, ki kivel szeretne együtt lakni a kétszer kétágyas lakóegységekben.

A város hosszú évek munkájával hozta létre 2018-ban azt a szakképző intézményt, amely azóta a térség egyik legkedveltebb középszintű oktatást biztosító iskolájává vált. A kollégium alapkövét 2021 októberében tették lea Kölcsey utcában, a korábban sportpályaként üzemelő területen.

A diákok augusztus 31-én, csütörtökön költöznek be az új kollégiumba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.