Közélet

Szélsőbaloldali rendezvényt tartanak a mai napon, de a pénzügyek baloldali szokásokhoz híven rendkívül ködösek

Szélsőbaloldali rendezvényt tartanak a mai napon, de a pénzügyek baloldali szokásokhoz híven rendkívül ködösek

2023. augusztus 19., szombat
Szélsőbaloldali rendezvényt tartanak a mai napon, de a pénzügyek baloldali szokásokhoz híven rendkívül ködösek

A szélsőbaloldali Szikra Mozgalom ma tartja azon eseményét, amelyet egyetlen vidéki városba se engedtek be. Az eredetileg három naposra tervezett baloldali tábor egy egynapos rendezvényre redukálódott, helyszínük pedig a budapesti Népliget.

„Két baloldali, három vélemény, ahogy a mondás tartja, de mi erre ráturbózunk egyet, hiszen Donáth Annával és Ungár Péterrel fogok vitatkozni a Szikra táborában!” - írta az esemény beharangozójaként a Jámbor András vezette szélsőbaloldali mozgalom.

Mint arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, a mozgalom gyűjtésbe kezdett, mondván, az új helyszín négymillió forint pluszkiadást jelent nekik, pedig a Népligetben nem három-, hanem csak egynapos lesz a találkozó, és az eredetileg tervezett zenekarok sem lépnek fel, legalábbis a frissen meghirdetett program szerint. Állítólag eddig 2 és fél millió forintot kalapoztak össze, de baloldali szokásoknak megfelelően az átláthatósággal problémák vannak az egész szervezet körül.

Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője a Szikra Táborral kapcsolatban a Hír Tv-ben arra emlékeztetett, hogy ezek a szervezetek felkészítik szimpatizánsaikat az őszi időszakra. Olyan embereket képeznek ki, akiknek van kedvük és elszántságuk arra, hogy ha kell, törjenek-zúzzanak, ha kell, összecsapjanak a rendőrökkel, kirakatokat törjenek be. Lehet látni, hogy az ellenzéknek fogalma sincs a valóságról, nem is óhajt ezzel foglalkozni. Egyetlen esélyt látnak maguk előtt, hogy elkerülhetetlenül véget ér a nyár, jön az ősz, jönnek a hűvös idők, jön a rossz kedvünk hónapja, és ezek erre készülnek már most, hogy akkor majd legyen kikkel randalírozni az utcákon – hangsúlyozta Bencsik András. 

A Magyar Nemzet felhívta rá a figyelmet, a pedofilbotrányba keveredett Szikra Mozgalom pénzgyűjtése azért is érdekes, mert az egyesület a törvényi kötelezettség ellenére mindeddig nem tette közzé a 2022-es évre vonatkozó elszámolását, noha annak benyújtási határideje május 31. volt.

Azt egyébként szintén nem tudni, hogy honnan jött össze a pénz a mai táborra, annyi azonban bizonyos, az elmúlt években a Párbeszéd pártalapítványa rendszeresen támogatta a Szikra táborait, amelyekben kutatási tevékenységeket, offline és online eseményeket szerveztek, amelyek egy részét valamely partnerszervezettel közösen végezték.

A szervezet egyik legfontosabb partnerének nevezte a Zöld Terasz Alapítványt, amely Szegeden is tevékenykedik és Párbeszédes roll-uppokkal tarkítva tartottak már LMBTQ eseményeket is. A Zöld Terasz Alapítvány csak 2022-ben 11,1 millió forintot kapott a Párbeszéd pártalapítványától.

A Zöld Terasz Alapítvány ezen felül 1,2 milliót kapott a Jelen Mindenütt Alapítványtól, azaz a Jelen nevű sajtóterméktől, amelyet 2021-ben a Niedermüller Péter vezette Erzsébetváros 10 millió forinttal támogatott –, amelynek kuratóriumi tagja a Karácsony Gergely 99 Mozgalmához rejtélyes módon beérkezett 506 millió forintot kezelő Perjés Gábor.

https://szegedma.hu/2023/04/lenintol-a-szegedi-szikran-at-a-mai-szikra-mozgalomig

Borítókép: Trenka Attila / Mandiner

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.