Közélet

Szegeden egy új, még épülő környezettudatos irodaépület lesz bejárható a Nemzetközi Zöld Építés Hetén

Szegeden egy új, még épülő környezettudatos irodaépület lesz bejárható a Nemzetközi Zöld Építés Hetén

2023. augusztus 21., hétfő
Szegeden egy új, még épülő környezettudatos irodaépület lesz bejárható a Nemzetközi Zöld Építés Hetén

Magyarországon az idén 15 helyszínen várja az érdeklődőket a Nemzetközi Zöld Építés Hete szeptember 11. és 15. között - közölte az eseményt szervező Magyar Környezettudatos Építés Egyesület (HuGBC) hétfőn az MTI-vel.

A programokkal a HuGBC célja az, hogy jövőbemutató gyakorlati példákkal, szakmai beszélgetésekkel és gyakorlati műhelymunkával segítse elő az építésgazdaság és az ingatlanszektor szereplőinek innovatív gondolkodásmódját, a magyarországi épített környezet karbonmentessé alakítását.

A programok között az idén is lesz Green Walk, az ingyenes, szakmai vezetéssel tartott sétákon a környezettudatos építés számos jó példája tekinthető meg.A választható épületek sorában van például Budapesten a Mol Campus, a Néprajzi Múzeum, a Magyar Zene Háza, Gyulán a Naturica Group bemutatóterem,Szegeden pedig a TILIA Irodaház.

TILIA Irodaház - Először a Green Walkon

Az épület egy 6500 GLA, „A kategóriás” irodaépület lesz. Egy része egy megmaradó épület, műemléki jellegű homlokzattal, mely a történelmi belvárosi környezetbe illeszkedésen túl a beépített karbont is jelentősen csökkenti. A másik része pedig egy teljesen új, modern épületrész nagy üvegfelületekkel és egyedi homlokzati megjelenéssel. Az épület BREEAM Excellent, és WELL Platina minősítési szinteket hivatott elérni. A lehető legtöbb on-site megújuló energiatermeléssel lett megtervezve, talajszondákkal, napelemekkel, illetve hőszivattyús rendszer alkalmazásával igyekszik a leghatékonyabb energetika működést biztosítani a jövőben, és az operációs karbon mértkét is jelentősen csökkenteni. Az Access4you minősítő rendszer alkalmazásával az épület teljeskörűen akadálymentes is lesz.

Az eseménysorozat programjaira ahttps://www.hugbc.hu/nemzetkozi-zold-epites-hete-2023oldalon kell regisztrálni - olvasható az egyesület közleményében.

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete 2009 óta fogja össze az ingatlanszektor, az építőipar és az építésgazdaság szereplőit, hogy közreműködésükkel részt vegyen a környezettudatos és fenntartható építést előmozdító építészeti szabályozás szakmai kidolgozásában. A HuGBC teljes jogú tagja nemzetközi World Green Building Council-nak.

Borítókép: Market

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.