Közélet

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A Magyar Honvédség modernizálása a szemeink előtt valósul meg

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A Magyar Honvédség modernizálása a szemeink előtt valósul meg

2023. augusztus 11., péntek
Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A Magyar Honvédség modernizálása a szemeink előtt valósul meg

A Magyra Honvédség a legmodernebb harci eszközökre keres katonákat több mint hétszázezer forintos bruttó illetményért, ezt a honvédelmi miniszter jelentette be.

Mára megszülettek azok a személyi döntések, amik lehetővé teszi folyamat folytatását, és a hadsereg egyre modernebb eszközökkel rendelkezik.

Mára egy korszakhatárhoz értünk. A Magyar Honvédség modernizálása a szemeink előtt valósul meg

jelentette kiSzalay-Bobrovniczky Kristóf.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf bejelentette, hogy a Magyar Honvédség 30. Kinizsi Pál Páncélozott Gyalogdandár lövészkatonákat vár, a rendszeresített Hiúz (Lynx) típusú páncélozott harcijárművel ellátott lövészzászlóaljába.

Most pedig egy mérföldkőhöz érkeztünk. Az történik, hogy a modern eszközökhöz emberekre, katonákra van szükségünk, úgy is mondhatnám, hogy ember kell a vasra

jegyezte meg.

Miután ennek szükségét és lehetőségét megnevezte, hozzátette, hogy a Honvédség milyen ajánlattal fogadja az érdeklődőket.

A kiemelt feladathoz természetesen kiemelt illetmény is tartozik. Erre a feladatra egyedi illetményt állapítottam meg. A belépők havi bruttó 737 ezer forintot kapnak. Ez pedig az egész zászlóaljra vonatkozik, vagyis a régebben szolgálókra is

mondta a Honvédelmi miniszter.

Elmondta, hogy jelenleg a világ teljesen kifordul magából, és Magyarországnak a megfelelő döntéseket kell meghoznia.

Magyarországnak hideg fejjel kell gondolkodnia ebben a helyzetben. Növelni kell az ellenálló-képességünket, és folyamatosan fejleszteni kell a haderőt

fogalmazott a tárcavezető.

A Honvéd Vezérkar főnökének helyettese beszélt arról, hogy a 2017-ben elkezdődött haderőfejlesztési programban a teljes honvédség megújulását valósítják meg.

A bemutatott, Hiúz névre hallgató páncélozott járművet kiállították Szentesen, a Kossuth Lajos téren.

Jelen volt a térség országgyűlési képviselője is, aki szintén a modernizáláshoz szükséges elengedhetetlen tényezőkről beszélt.

A modern technikai eszközök már megvannak, most a humán erőforrást keressük

mondta Farkas Sándor, országgyűlési képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.