Közélet

Orbán Viktor a Tranziton nyitja meg az őszi politikai szezont

Orbán Viktor a Tranziton nyitja meg az őszi politikai szezont

2023. augusztus 23., szerda
Orbán Viktor a Tranziton nyitja meg az őszi politikai szezont

Orbán Viktor miniszterelnök évente több olyan beszédet tart, amelyben az ország helyzetét értékeli. A kormányfő utóbbi időben elmondott beszédeiben kiemelt téma volt – többek között – hazánk békepárti álláspontja az orosz–ukrán háborúban, az infláció letörése és a világpolitikai átrendeződések. A kormányfő hagyományosan februárban tartja évértékelő beszédét, amely a tavaszi politikai szezon nyitányának tekinthető. Idei értékelésében leszögezte, hogy két ellenség leselkedik ránk: a háború és az infláció.

Emellett a miniszterelnök hosszan beszélt az orosz–ukrán háborúról, Magyarország békepárti álláspontjáról, valamint arról, hogy Brüsszelből segítség helyett csak szankciók jöttek. Emellett Orbán Viktor a tavaszi és az őszi parlamenti ülésszak kezdetén is rendre felszólal, vázolva az ország előtt álló lehetőségeket és kihívásokat. Február­ban, a tavaszi ülésszak első napján az Országgyűlés előtt a kormányfő szót ejtett arról, hogy Magyarország mérsékelni tudja az inflációt, és a kormány szándéka, hogy év végére egy számjegyű legyen.

Mint ismert, a kormányfő pénteken részt vesz az ideiTranziton Tihanyban, ahol az ország előtt álló feladatokról beszélgetnek majd. Az este fél hattól kezdődő eseményt aTranzit közösségi oldalánis élőben lehet követni. Ahogy arról lapunk beszámolt, az idei Tranziton nagyjából harminc előadás és majdnem száz előadó lesz. Délelőttönként plenáris előadásokat tartanak, míg délutánonként szemináriumi beszélgetésekre kerül sor. Az őszi politikai szezon nyitányaként számontartott rendezvény ezúttal is nagy összecsapások színtere lehet. Az idén többek között Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, valamint Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője is vitázik egymással.

A teljes cikket aMagyar Nemzetenolvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.