Közélet

Ópusztaszer: speciális ellátást nyújtó, korszerű gyermekotthon épült

Ópusztaszer: speciális ellátást nyújtó, korszerű gyermekotthon épült

2023. augusztus 27., vasárnap
Ópusztaszer: speciális ellátást nyújtó, korszerű gyermekotthon épült

A közlemény szerint Csongrád-Csanád vármegyében korábban egyetlen fenntartó sem működtetett speciális gyermekotthoni ellátást, ezért az ezt igénylő gyermekeket hagyományos ellátást biztosító gyermek- és lakásotthonokban, integráltan helyezték el. A beruházás segítségével a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság ezt a hiányosságot kívánta pótolni.

Korábban nem hozzáférhető gyermekvédelmi szakellátási forma Csongrád-Csanád vármegyében, illetve azon túl a teljes dél-alföldi régióban is elérhetővé válik.

A Kincses Szeglet Otthon kivitelezője a tompai székhelyű Vankó Épületgépészeti Szolgáltató Kft. volt.

A projekt részeként járművet is szereztek be. A teljes költsége 261 millió forint volt, ebből 156 millió forintot fedezett uniós támogatás.

Olyan leánygyermekeket helyeztek el a gyermekotthonban, akik különös törődést igényelnek, magatartási, illetve beilleszkedési zavarokkal is küzdenek, emellett esetenként tartós betegséggel, vagy fogyatékossággal élnek. Számukra a most létrehozott intézmény lehetőséget ad a jogszabályok által előírt speciális és különleges ellátás biztosítására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.